ABC News 24 Αυστραλίας: Ποιοί ΔΕΝ είναι η Άλισον Μάδερς και ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι

Δεν είναι ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι και η Άλισον Μάδερς

Δεν είναι ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι και η Άλισον Μάδερς

To JUNGLE-Report μας ενημερώνει για ανάρτηση του site parapolitika.gr (αυθεντικό | αντίγραφο) με θέμα ένα πλαστό ρεπορτάζ από το δίκτυο “ABC Australia”. Η έρευνα του JUNGLE-Report αποκάλυψε ότι:

1) Τα ονόματα του “απεσταλμένου στην Κωνσταντινούπολη” Ντέιβιντ Κοβάλσκι και της “παρουσιάστριας” Άλισον Μάδερς είναι ανύπαρκτα στα site του καναλιού αλλά και γενικά δεν ανταποκρίνονται σε Αυστραλούς δημοσιογράφους/παρουσιαστές που θα μπορούσε κανείς να βρει στο διαδίκτυο αν ήταν υπαρκτοί.

2) Το parapolitika.gr δεν είχε δώσει σύνδεσμο στο αρχικό ρεπορτάζ παρ’ότι δίνει ως “πηγή” το “ABC Australia” στο κείμενο και παρά τις επανελλειμένες εκκλήσεις στα σχόλια.

Τι έδειξε η δική μου πρόσθετη έρευνα

Η ανάρτηση στο parapolitika.gr στις 2 Ιουνίου δεν ήταν η πρώτη με αυτό το ψεύτικο ρεπορτάζ. Προηγήθηκε ανάρτηση στο site INSOMNIA του Γιάννη Βούρου κατοίκου Μελβούρνης (Update 6/6/2013 Έσβησε την σελίδα-αντίγραφο εδώ) -δηλαδή όχι ο γνωστός ηθποιός/πρώην βουλευτής- με τίτλο Στημένο το σκηνικό απο τον Στρατό στη Τουρκία”, μεταδίδει το ABC Australia! “Στόχος είναι η…Ελλάδα! (Update 6/6/2013 Το ΙΝSOMNIA έσβησε την ανάρτηση-αντίγραφο εδώ) που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου και προηγήθηκε αυτής στο parapolitika.gr στις 2 Ιουνίου. Δεν έχω εντοπίσει άλλο παρόμοιο που να δημοσιεύθηκε νωρίτερα. Στο INSOMNIA μάλιστα περιλάμβάνει και φερόμενη δήλωση…Μπρους Ουίλις αλλά και πρόσθετες εικόνες και κείμενο με αμφίβολη εγκυρότητα. Οι πηγές που δίνει είναι “ABC Australia”, “CNN online” και “Defencenet”. Στα σχόλια της ανάρτησης έπειτα από ερωτήσεις αναγνωστών για περαιτέρω διευκρινήσεις ο Βούρος απαντάει:

“Εγώ είμαι συνδρομητής του καναλιού, διότι το παρακολουθώ συνεχώς. Κάποια στιγμή το κανάλι μεσω του live stream επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ρεπορτάζ που είχε μεταδωσει κατα τη διάρκεια της ημέρας”

“Το ρεπορτάζ του ABC όπως το είδα εγώ και το κατέγραψα, επιβεβαιώνεται ώρα με την …ώρα σχεδόν!”

Αν κοιτάξουμε όμως την εικόνα και την λεζάντα που ο ίδιος δίνει, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μάλλον ο Βούρος ψεύδεται.*

Πηγή: http://pirinoslogios.blogspot.com.au/2013/06/abc-australia-stimeno-skiniko-apo-tourkia.html

Πηγή: http://pirinoslogios.blogspot.com.au/2013/06/abc-australia-stimeno-skiniko-apo-tourkia.html UPDATE 6/6/2013 Η σελίδα σβήστηκε. Αντίγραφο εδώ: http://scrible.com/s/2G3Qy

Γιατί το λέω αυτό; Κατ’αρχήν, η εικόνα που δείχνει είναι από το από την πρώτη μετάδοση του καναλιού ABC News 24 το 2010 -όχι δηλαδή απο την 1 Ιουνίου 2013 που ο Βούρος λέει ότι το “κατέγραψε”. Επιπλέον, κανάλι σκέτο “ABC” δεν υπάρχει στην Αυστραλία. Τα πραγματικά ονόματα των παρουσιαστών εκείνης της μετάδοσης είναι Scott Bevan και Ali Moore και όχι τα άσχετα ονόματα που δίνει ο Βούρος. Η δεύτερη μάλιστα oύτε καν εργάζεται πια στο ABC News 24. Αν όλα αυτά μπορώ να τα διαπιστώσω εδώ στη μακρινή Ουάσινγκτον χωρίς κάποια εξιδεικευμένη γνώση της Αυστραλίας, τότε σαφώς και τα γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμένα ο Βούρος που λέει ότι “παρακολουθεί συνεχώς” το κανάλι στο οποίο λέει ότι είναι συνδρομητής. Για πιο λόγο τα γραφόμενα του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω με βεβαιότητα. Αλλά με βάση την “εξέλιξη” της “είδησης”, μπορώ να κάνω κάποιες εικασίες.

Αργότερα την 1η Ιουνίου δημοσιεύθηκαν με λίγες ώρες διαφορά με τίτλο “Τουρκική “εξαγωγή” της κρίσης: Δύο πολεμικά τους ανοικτά της Αττικής – Οι ΕΔ σε επιφυλακή” δύο παρόμοιες αναρτήσεις στο INSOMNIA (Update 6/6/2013 άλλαξε η ανάρτηση στο INSOMNIA και αφαιρέθηκε η αναφορά στο “ABC Αυστραλίας”. Αντίγραφο του αρχικού εδώ και η τωρινή έκδοση εδώ) και το defencenet.gr με υπογραφή “Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr” όπου πάλι γίνεται αναφορά στον “Ντέιβιντ Κοβάλσκι” και την “Άλισον Μάδερς”, που με τη σειρά του αναπαράχθηκε σε δεκάδες άλλα παρόμοια site.

* Αν κάποιος έχει κάποια άλλη λογική εξήγηση, ευχαρίστως να με ενημερώσει.