Τρεις διαφορετικές διαδρομές μιας εικόνας του Ηλία Κασιδιάρη

Το παρακάτω πρωτοδημοσιεύτηκε μέσω του λογαριασμού μου στο Storify στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι διαδρομές ενός “σνιφαρίσματος”

Αρχική δημοσίευση

Στις 28 Σεπτεμβρίου δημοσίευσα το παρακάτω animated gif με τον Ηλία Κασιδιάρη σε απόσπασμα από την διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής στις 26 Σεπτεμβρίου στο Storify:

Animated gif με τον Ηλία Κασιδιάρη όπου φαίνεται να σνιφάρει κάτι από το στυλό του


Στις 8 Δεκεμβρίου το ξαναδημοσίευσα εδώ:

screencap της επικεφαλίδας της δημοσίευσης

Τίτλος δημοσίευσης: “Τι σνιφάρει ο Κασιδιάρης;”

Στις 12 Δεκεμβρίου ο Niko Ago το διέδωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter στις 09:27 το πρωϊ ώρα Ελλάδας:

Niko Ago@NikoAgo
Για δες λίγο εδώ, τι σνιφάρει άραγε ο ΚαSSιδιάρης; http://wp.me/p3iI1B-aW via @SimonKnowz

screencap του tweet του Niko Ago

“Mainstream” διαδρομή

Στις 10:16 το iefimerida.gr αναδημοσιεύει με το παρακάτω κείμενο:

Καταιγίδα αποκαλύψεων πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Χρυσή Αυγή και ειδικά τον Ηλία Κασιδιάρη. Εικόνες που κάνουν σήμερα τον γύρο σε επώνυμα σάιτς δείχνουν τον βουλευτή να σνιφάρει κάτι από τον στυλό του.

H αρχική δημοσίευση του παρακάτω ήταν στο Storify στις 28 Σεπτεμβρίου και σήμερα επαναδημοσιεύτηκε στο simonknowz.com ενώ το αποκάλυψε στο twitter ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ago. Το σχετικό δημοσίευμα είχε αναρτηθεί χωρίς να έχει διαψευστεί από τον βουλευτή της ΧΑ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου στην ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή livestream της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης φάνηκε να σνιφάρει κάτι από το στυλό του, όπως αναφέρει το εν λόγω σάιτ.

Επικεφαλίδα της δημοσίευσης στο iefimerida.gr

Τίτλος δημοσίευσης iefimerida.gr: “Ψάχνουν από παντού τον Κασιδιάρη: Τώρα τον δείχνουν να σνιφάρει κάτι από το στιλό του [εικόνα]”

“Δεξιά/Ακροδεξιά” διαδρομή

Στις 15:23 αναδημοσιέυει το ιστολόγιο Δεξί X-Trem(i) το κείμενο του iefimerida.gr (αφαιρώντας τον σύνδεσμο προς το δικό μου ιστολόγιο) και προσθέτει:

Η κατάσταση με τις αποκαλύψεις για τη ΧΑ έχει περάσει πλέον στη σφαίρα του γελοίου… το επόμενο βήμα είναι να πίνει παιδικό αίμα… αποτέλεσμα η ΧΑ να κερδίζει συνεχώς πόντους… Δεν πειράζει συνεχίστε ζώα:

Επικεφαλίδα του Δεξί X-Trem(i)

Τίτλος δημοσίευσης Δεξί X-Trem(i): “ΦΩΤΟ: Αποκάλυψη ΣΥΡΙΖΑίων ΣΟΚ!! Ο Κασιδιάρης σνιφάρει και κόκα!!… Τι άλλο θα ακούσουμε!”

Στις 16:54 το makeleio.gr αναδημοσιεύει το κείμενο του iefimerida.gr και προσθέτει:

Το να χτυπάς κάποιον με πολιτικά επιχειρήματα(ακόμα και τα πιο σκληρά)είναι μέσα στους νόμους του δημοκρατικού παιχνιδιού. Και το έχουμε κάνει επανειλημμένως και για τη “Χρυσή Αυγή” αλλά και για άλλα πολιτικά κόμματα.

Αλλά το να εκθέτεις κάποιον(ακόμα κι αν αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης)με αισχρά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αυτό προσιδιάζει σε μεθόδους Γκαίμπελς που φαίνεται ότι διδάσκονται καλά στα φροντιστήρια της Συγγρού. Άλλος τελικά έχει τη χάρη κι άλλος το όνομα.

Διαβάζουμε από site που πρόσκειται και πιθανόν “σιτίζεται” ιδεολογικά και όχι μόνον από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του Μαξίμου:

[κείμενο iefimerida.gr]

Το τι μπορεί να σνιφάρει ο κ.Κασιδιάρης, εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αναμένουμε να μας το πουν αυτοί που το υπαινίσσονται. Γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και κρυωμένος.

Έχει ξεφύγει η κατάσταση και εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Κρίμα για την κατάντια ειδησεογραφικών site του διαδικτύου που εξαιτίας τους χάνουμε όλοι μας τη σοβαρότητα της ενημέρωσης. Eαν έχουν στοιχεία να τα πάνε στον εισαγγελέα. Διαφορετικά με εκφασισμό στην ενημέρωση κινδυνεύουμε όλοι να βαφτιστούμε εν δυνάμει “εθισμένοι¨.

Επικεφαλίδα της δημοσίευσης στο makeleio.gr

Τίτλος δημοσίευσης makeleio.gr: “SITE ΜΕ “ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ” ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ “ΣΝΙΦΑΡΙΣΜΑ” LIVE ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Χ.Α”

Στις 13 Δεκεμβρίου η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα φιλοξενεί αντίγραφο του κειμένου του makeleio.gr (βάσει πληροφορίας κάτοικου Ελλάδας, δεν έχω αντίγραφο της εφημερίδας, μόνο το παρακάτω εξώφυλλο):

Εξώφυλλο εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ… ΣΝΙΦΑΡΕΙ!!!”

“Αριστερή” διαδρομή

Στις 12:16 η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό αναδημοσιεύει το κείμενο από Το Γρέκι που είχε αναδημοσιεύεσει από το iefimerida.gr αλλά πρόσθεσε δύο παραπάνω σύνδεσμους.

Επικεφαλίδα σελίδας Κίνηση Απελάστε το Ρατισμό

Τίτλος δημοσίευσης Κίνηση Απελάστε το Ρατισμό: “Ψάχνουν από παντού τον Κασιδιάρη: Τώρα τον δείχνουν να σνιφάρει κάτι από το στιλό του [εικόνα]”