Η λάθος απάντηση στον σεξισμό

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Newsit.gr δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Συνέλαβαν 14 αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές στον Ευαγγελισμό” όπου η συνοδευτική εικόνα ήταν μια ελαφρώς ενδεδυμένη “σέξι νοσοκόμα” μάλλον από πορνογραφικό site. Την επόμενη μέρα το άρθρο δεν ήταν πια διαθέσιμο αλλά υπάρχει εδώ ένα αντίγραφο.

Αν και με ενόχλησε αρκετά το ίδιο το άρθρο, ο σχολιασμός της εικόνας από ορισμένους χρήστες στο Facebook μου έκανε επίσης πολύ αρνητική εντύπωση. Συγκεκριμένα, η απαίσια ιδέα κάποιου για “αντίποινα” στον ιδιοκτήτη του Newsit.gr Νίκου Ευαγγελάτου να βάλει το πρόσωπο της γυναίκας του Τατιάνας Στεφανίδου στο σώμα της γυναίκας της φωτογραφίας. Παρακάτω ενα screencap των σχετικών σχολίων αλλά με τα ονόματα των άλλων σχολιαστών σβησμένα και τις επίμαχες εικόνες “πιξελιασμένες” (κάντε κλικ για μεγέθυνση).

screencap από άρθρο του Newsit.gr με εικόνα μιας "σέξι νοσοκόμας" και τον σχολιασμό στο facebook. Παραπάνω πληροφορίες εδώ: https://simonknowz.com/2014/02/05/sexism-wrong-answer/

Τα σχόλια στο Facebook σε μορφή κειμένου:

Γιώργος [επώνυμο κρυμμένο] φταιω γω τώρα να του κανω ενα φωτομονταζ και να βαλω τη μουρη της Τατιάνας στην πουτανιτσα;
Yesterday at 4:49pm · Like: 10

Γιώργος [επώνυμο κρυμμένο] ορίστε…. α μα πια!
[φωτογραφία του Νewsit.gr όπου έχει γίνει παραποίηση για να αντικατασταθεί το πρόσωπο του μοντέλου με αυτό της Τατιάνας Στεφανίδου]
15 hours ago · Like: 2

Simon Davis Ναι, φταις. Το τροπάριο “έχω πρόβλημα με κάποιον και για να το λύσω θα διαπομπεύσω τη γυναίκα του” είναι αηδιαστικό.
14 hours ago · Edited · Like

Mike [επώνυμο κρυμμένο] Ξεφτίλα … από πείρα, αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαπές αποκλειστικές οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα περνούσαν βασανιστήρια, σωματικά – ηθικά – και οικονομικά !
13 hours ago · Like

Mike [επώνυμο κρυμμένο] Γιώργο .. το τουιτάρω στον Ευαγγελάτο … αν δε σε πειράζει !
13 hours ago · Like

Update/Διευκρίνηση: Δεν έχω καμμία συμπάθεια προς την κα. Στεφανίδου. Παρακαλώ να μην εκληφθεί το παραπάνω ως ένδειξη για το αντίθετο. Καμμιά φορά γράφω άρθρα που είναι έμμεσα και για συγκεκριμένο θέμα “υπέρ” προσώπων που δεν συμπαθώ.

3 thoughts on “Η λάθος απάντηση στον σεξισμό

  1. Pingback: Η λάθος απάντηση στον σεξισμό | GrecoNews

  2. Pingback: Εκπομπή #17 – 08/02/14 –

  3. Pingback: Flowchart σεξισμού | @SimonKnowz

Comments are closed.