Μια γραβάτα για τον Σταύρο

Τίτλοι άρθρων σχετικά με την έλλειψη γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα

Εδώ και μερικά χρόνια, η άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να φορέσει γραβάτα είναι το αντικείμενο αμέτρητων σχόλιων και ερωτήσεων από ΜΜΕ. Ενδεικτικά μερικά παραδείγματα εδώ:

4/6/2009: 11 λόγοι για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα 
13/5/2012: Πού είναι η γραβάτα σας κ. Τσίπρα
15/10/2013: Ο Τσίπρας, το Πολεμικό Ναυτικό και μια γραβάτα
26/10/2013: «Ο Αλέξης μαθαίνει ήδη πώς να δένει τη γραβάτα»
11/2/2014: Μία γραβάτα για τον Αλέξη…

Χωρίς να επιχειρώ να αναλύσω την εμμονή ορισμένων να συνεχίζουν να επαναφέρουν το θέμα, αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον κο. Κουτσούμπα του ΚΚΕ, οι άνδρες αρχηγοί των άλλων κομμάτων συχνά -αν όχι πάντα- φοράνε γραβάτες, άρα σαφώς η επιλογή του τον βάζει εκτός της πλειοψηφίας με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Προσωπικά θεωρώ ότι από τη στιγμή που ένας πολιτικός διαλέγει τα ρούχα του ως μέρος ενός image ή ενός μυνήματος που θέλει να περάσει, είναι απόλυτα fair game να γίνονται σχετικά σχόλια και ερωτήσεις. Αρκεί να μην γίνεται κουραστικό και να λέγονται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια.

Παρατηρώ λοιπόν, ότι μέχρι στιγμής ο ιδρυτής του νέου κόμματος “Το Ποτάμι” Σταύρος Θεοδωράκης έχει προτιμήσει και αυτός όχι μόνο να μην φορέσει γραβάτα αλλά γενικά πιο “casual” ρούχα για τις δημόσιες εμφανίσεις του σε σχέση με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η επιλογή αυτή του κου. Θεοδωράκη είναι σαφώς συνειδητή. Μάλιστα, σε περσινή του συνέντευξη (πολύ πριν την ανακοίνωση του κόμματος του) είχε μάλιστα δηλώσει ότι αν ήταν στο χέρι του θα απαγόρευε στους υπουργούς και τα υπόλοιπα πολιτικά στελέχη να πηγαίνουν στο γραφείο με γραβάτα και πουκάμισο.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι θα είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα κάποιο άρθρο ή κάποια ερώτηση δημοσιογράφου που να σημείωνε ή να σχολίαζε αυτή την επιλογή του κου. Θεοδωράκη. Ψάχνοντας όμως δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Γιατί λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Φωτογραφίες του Σταύρου Θεοδωράκη από τον λογαριασμό twitter του κόμματος του @ToPotami

Πηγή: Λογαριασμός twitter @ToPotami