Πολιτική αναδημοσίευσης

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλο το περιεχόμενο σε αυτό το site είναι πρωτότυπο δικής μου δημιουργίας. Κατά κανόνα δεν αναδημοσιεύω εξ’ολοκλήρου τίποτα για το οποίο δεν έχω εξασφαλίσει προηγουμένως τα πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλούνται όλοι όσοι θα ήθελαν να αναδημοσιεύσουν πρωτότυπο περιεχόμενο από το simonknowz.com να πράξουν το ίδιο. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για διευκρίνηση.

Τι επιτρέπεται να αναδημοσιευτεί χωρίς άδεια

Δεν απαιτείται άδεια για παράθεση σύντομου αποσπάσματος κειμένου αν έχει σύνδεσμο (για ηλεκτρονικά μέσα) και απόδοση πηγής (βλ. τι κάνω εγώ στα δικά μου άρθρα στο VICE Greece). Γενικά ότι είναι συμβατό με το “Fair use” όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.

Τι δεν επιτρέπεται σε καμμία περίπτωση

  • Αυτούσια ή με ελάχιστες αλλαγές αναδημοσίευση αποσπάσματος ή ολόκληρου του κειμένου χωρίς απόδοση πηγής και σύνδεσμο (για ηλεκτρονικά μέσα).
  • Αυτούσια ή με ελάχιστες αλλαγές αναδημοσίευση ολόκληρου του κειμένου με σύνδεσμο (για ηλεκτρονικά μέσα) και απόδοση πηγής αλλά χωρίς την άδεια μου.

Σε ποιές περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί άδεια για αναδημοσίευση

Αιτήματα για αναδημοσίευση άρθρων (cross-posting) συνήθως γίνονται δεκτά αρκεί να υπάρχει σύνδεσμος (για ηλεκτρονικά μέσα), απόδοση πηγής, αλλά και σήμανση ότι πρόκειται για αναδημοσίευση. Από τη μεριά μου βάζω και εγώ σχετική σήμανση (βλ. παράδειγμα εδώ).

Άδεια αναδημοσίευσης μπορεί να ζητηθεί μέσω email στο simonknowz[at]gmail.com.