Οι 7 χειρότεροι Έλληνες πολιτικοί στο twitter

grfailΣύμφωνα με το trending.gr, υπάρχουν πάνω από 350,000 Έλληνες στο twitter. Περίπου οι 228,000 από αυτούς γράφτηκαν το 2012 ή το 2013 [1][2]*. Αναμενόμενο λοιπόν ότι ανάμεσα τους βρίσκονται πλέον κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτικά στελέχη. Κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν με επιτυχία το μέσο. Κάποιοι άλλοι…όχι και τόσο. Η αμεσότητα με την οποία γίνονται δημοσιεύσεις και στο twitter και η ευκολία με την οποία γίνεται απ’ευθείας επικοινωνία ανάμεσα σε χρήστες πολλές φορές οδηγεί σε απρόοπτα αποτελέσματα.

Τα πρόσωπα που ακολουθούν επιλέχθηκαν από εμένα αποκλειστικά και μόνο βάσει της συμπεριφοράς και των λεγόμενων τους στο twitter. Σημείωση: εκτός διαγωνισμού έμειναν εκείνοι που συμμετέχουν σπάνια ή που απλώς αναρτούν σύνδεσμους σε ιστολόγια ή κομματικές σελίδες. Με λίγα λόγια, όλοι οι παρακάτω είναι πολιτικοί ή πολτικά στελέχη με ενεργή συμμετοχή στο twitter.

Για πιο εύκολη ανάγνωση και διάδωση έχω δημιουργήσει για κάθε πρόσωπο ένα slideshow με τα μερικά από τα πιο χαρακτηρηστικά tweets. Τα παρακάτω slides είναι διαθέσιμα όλα μαζί σε ένα αρχείο PDF που περιλαμβάνει τα tweets σε μορφή screencap αλλά και text εδώ. Επίσης υπάρχει στο storify ένα αρχείο με όλα τα διαθέσιμα tweets στα οποία παραπέμπω.

Άδωνις Γεωργιάδης – Νέα Δημοκρατία @AdonisGeorgiadi

Βουλευτής Β’ Αθηνών και Υπουργός Υγείας με τη Νέα Δημοκρατία. Αν και είναι αρκετά δημοφιλής με πάνω από 27,000 followers, ανταλλάσει συχνά tweet με διαφωνούντες. Αρκετή δημοσιότητα έχουν λάβει οι κόντρες του με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Μερικά παραδείγματα εδώεδώ, και εδώ. Ανάμεσα σε άλλα έχει ισχυριστεί ότι ο εθνικοσοσιαλισμός έχει “ουδεμία σχέση με τη Δεξιά” και επίσης ότι η αύξηση 17% των αυτοκτονιών είναι “μικρή”.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Κωστής Αϊβαλιώτης – ΛΑ.Ο.Σ. @K_Aivaliotis

Πρώην Βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Αρκετά από τα tweet του είναι γραμμένα αποκλειστικά με κεφαλαία γράμματα και κάνει συχνές αναφορές στον Μάκη Βορίδη. Μιλά συχνά με απαξιωτικό τρόπο για τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Έχει αναρωτηθεί “ποιός ψεκάζει” και που και που αναφέρεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Κυριάκος Βελόπουλος – ΛΑ.Ο.Σ. @velopky

Πρώην Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τον ΛΑ.Ο.Σ. Σε ένα tweet του φάνηκε να ισχυρίζεται ότι το γεγονός ότι οι Τσάβες, Λούλα, και Κίρσνερ όλοι έπαθαν καρκίνο ίσως να μην ήταν τυχαίο. Σε ένα άλλο μοιάζει να βλέπει συνωμοσία πίσω από αγορά ακινήτου στην Κέρκυρα χωρίς να το στοιχειοθετεί. Έχει δηλώσει ότι οι Σκοπιανοί “αν είχαν θάλασσα” θα αγόραζαν ελληνικά υποβρύχια. Δεν χρησιμοποιεί πάντα τόνους.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Φαήλος Κρανιδιώτης – Νέα Δημοκρατία @failosk

Μέλος της Πολιτκής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Επιδεικνύει μακάβρια αίσθηση του χιούμορ και μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τους μουσουλμάνους και τους ομοφυλόφιλους.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Πάνος Καμμένος – Ανεξάρτητοι Έλληνες @PanosKammenos

Βουλευτής Β’ Αθηνών και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Πολύ συχνά αναρτεί tweet που είναι γραμμένα αποκλειστικά με κεφαλαία γράμματα και επίσης επαναλαμβάνει το σύνθημα του κόμματος του (επίσης με κεφαλαία). Έχει κάνει αρκετές αναφορές στην προσπάθεια του κόμματος του να αντισταθεί στην (κατά τον ίδιο) “Νέα Τάξη Πραγμάτων”. Σε ένα αρκετά διαδεδομένο tweet ισχυρίζεται ότι οι παντρεμένες Σουηδές τουρίστριες έχουν Κύπριους εραστές.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Χριστίνα Σιδέρη – Νέα Δημοκρατία @SiderisKristine

Τομεάρχης Β3 με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει συχνά με απαξιωτικό τρόπο για τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, και όσους πρόσκεινται στον αριστερό πολιτικό χώρο. Την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είπε σύγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου. Έχει ισχυριστεί ότι όσοι αυτοκτονούν “δεν είναι φτωχοί” και κατά πλειοψηφία ζούνε σε περιοχές που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

Γιώργος Μουρούτης – Νέα Δημοκρατία @gmourout

Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Σαμαρά μίλησε για απολύσεις στην ΕΡΤ και “ροζ παπαγαλάκια”. Βρίσκεται συνήθως στην πρώτη γραμμή επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας από τους πρώτους την ειδησεογραφία για το κόμμα και τα στελέχη του. Έχει δηλώσει σε αρκετές περιστάσεις ότι τα στοιχεία διάφορων χρηστών “βρίσκονται στη Δικαιοσύνη” αποκαλώντας τους συχνά “εκβιαστές”. Έχω καταγράψει παλιότερα συνομιλία μου μαζί του που θα μπορούσε να εκληφθεί ως απειλή για “αγωγή”. Σβήνει συστηματικά τα tweet του (τα περισσότερα από όσα παραθέτω είναι πλέον σβησμένα) αλλά καταγράφονται πλέον στο politiwoops και αρκετά υπάρχουν στο ιστολόγιο Gerogriniaris.

Σε μορφή storify εδώ. Slideshow σε αρχείο PDF με screencap + το κείμενο σε μορφή text εδώ.

* Πηγή: [1] trending.gr σημερινή μέτρηση χρηστών: 358,867. [2] Ανασκόπηση 2012 trending.gr: Νέοι χρήστες: 128,000 (συνολικά: 250,000+)